Portfolio

  • image not found
  • image not found

zanden-onderdelen.nl

Zanden-onderdelen.nl is een B2B portaal van van der Zanden onderdelen. Het is een voor reguliere bezoekers afgesloten webshop waar zakelijke klanten van van der Zanden kunnen inloggen om onderdelen voor hun klanten te bestellen. Een groothandelswebshop waarop het verplicht is om in te loggen. Vanwege de ingebruikname van het door BCShopping / Cloud Inside geleverde Managed VPS heb ik de website en webshop van zanden-onderdelen.nl gemigreerd naar de nieuwe door mij gelevede Managed web server.

Om enerzijds te besparen op web hosting kosten en anderzijds betere performance en meer mogelijkheden voor haar web applicaties te hebben koos van der Zanden onderdelen ervoor om een Managed VPS bij mij af te nemen. Dit leverde een aanzienlijke kostenbesparing op doordat men niet langer geconfronteerd werd met hoge extra kosten aan maandelijks dataverbruik. Daarnaast kreeg men dankzij de moderne, hoogwaardige infrastructuur van Cloud Inside de beschikking over de nieuwste technieken en mogelijkheden op het gebied van Windows Server 2012 en web applicaties. Doordat de Managed VPS gekoppeld was met het Full Self Service Web & Cloud Hosting platform van Cloud Inside als ook met WebsitePanel, het control panel van Cloud Inside, was het beheer en de taken voor de klant zelf bijzonder eenvoudig. Dankzij de Managed dienst was de zorg voor beheer, onderhoud en updates in de vertrouwde handen van mij als Cloud Inside waardoor de klant daar geen omkijken naar had.

Het migreren van de OFB Webshop was voor mij gesneden koek en had geen verrassingen. Deze verhuizing was dan ook zo gerealiseerd. Er werd voor de website zelf echter gebruik gemaakt van een inmiddels sterk verouderd, gedateerd CMS dat nauwelijks nog gebruikt werd. Een CMS versie waarover nauwelijks nog iets op het internet te vinden was en waar ik niet mee bekend was. Dat weerhoud mij er in zo’n geval niet van om de taak toch tot een goed einde te brengen. Het nodige onderzoek, puzzel en configuratie werk verder was ook de verhuizing van het gedateerde CMS een feit naar tevredenheid van de klant en OFB Software B.V. Vanaf dat moment waren de diverse websites, webshops en web applicaties van van der Zanden onderdelen ondergebracht op de Managed VPS welke zij afnam bij Cloud Inside.

De OFB Webshop van van der Zanden onderdelen was daana hard aan een grondige update toe waarvoor ik de opdracht verkreeg. De webshop versie was behoorlijk gedateerd en aan vernieuwing toe waardoor veel nieuwe functionaliteit beschikbaar zou komen. Vanwege de gedateerde en een wat afwijkend design was het updaten van deze OFB Webshop een ingrijpend en tamelijk ingewikkeld proces. De oude versie beschikte nog niet over gescheiden design en was nog niet opgebouwd uit bijvoorbeeld content blokken. Om het bestaande design in de nieuwe versie over te nemen moest dit geimplementeerd worden in de CSS bestanden voor de diverse onderdelen. Daarnaast moest ook de functionaliteit en aanpassingen geïmplementeerd worden. Om de webshop update volledig te voltooien moest de Microsoft Acces database grondig onder handen worden genomen. Nieuwe relaties moesten worden gelegd, tabellen worden aangemaakt en vergelijkingen gemaakt. Dat vereiste het nodige geduld, onderzoek en puzzelwerk om dat tot het gewenste succes te brengen. Op moment dat de update voltooid was beschikte van der Zanden onderdelen weer over de nieuwste functionaliteit om de bezoekers nog beter van dienst te zijn in de webshop.

Project Details

  • OFB Webshop
  • Managed VPS
  • OFB Webshop Update
  • OFB Migratie
  • OFB Support
  • E-Commerce consult
  • Oud CMS migratie
Bekijk Project

Gerelateerde Portfolio'sLeave a comment

Your email address will not be published.

drie + negentien =