Portfolio

 • image not found
 • image not found
 • image not found
 • image not found

Onderdelenexpertshop.nl

Onderdelenexpertshop.nl is een webshop van van der Zanden onderdelen. Deze drukke, veelbezochte webshop genereert veel traffic en orders en dient daardoor een zeer stabiele uptime en hoge snelheid met goede belastbaarheid te bieden. Hiervoor heb ik in opdracht van OFB Software B.V. een oplossing geboden in de vorm van een eigen VPS voor de verschillende webshops en websites van van der Zanden. Dit zorgde voor veel meer mogelijkheden en bronnen en tevens voor een einde aan de veelvoud van extra kosten van extra gegenereerd dataverbruik dat maandelijks terugkerend was. Dankzij de eigen Windows VPS van Cloud Inside beschikte van der Zanden niet alleen over veel betere bronnen en middelen, de modernste techniek maar ook over veel lagere kosten ondanks de inzet van een eigen VPS.

Cloud Inside leverde aan van der Zanden onderdelen een Managed Windows VPS op basis van Windows Server 2012. De klant was volledig vrij in het gebruik van de webserver ruimte terwijl het beheer en onderhoud door Cloud Inside werd verzorgd. Van der Zanden onderdelen was hierdoor verzekerd van een stabiele, bedrijfszekere webserver met meer dan voldoende bronnen voor haar bedrijfskritische web applicaties. Cloud Inside zorgde ervoor dat de webserver altijd in prima conditie en up to date was. Dankzij het Full Self Service Web & Cloud Hosting platform van Cloud Inside op basis van Proxmox en WebsitePanel was opzet, configuratie, beheer en onderhoud snel en gemakkelijk geregeld. Doordat de VPS ook gekoppeld was met het web hosting Control Panel van Cloud Inside, WebsitePanel, was het beheer en de taken voor de klant zelf ook perfect geregeld.

Voor het project onderdelenexpertshop.nl heb ik een ingrijpende migratie uitgevoerd van de oude gedateerde web hosting omgeving van van der Zanden onderdelen naar het nieuw opgeleverde VPS. Voor het CMS van websites was een oud, nog nauwelijks gebruikt CMS gebruikt waarover op internet weinig informatie beschikbaar was vanwege het gedateerde CMS. Ik moest dan ook mijn eigen onderzoeks, configuratie en implementatie vaardigheden behoorlijk aanspreken. Dingen gedaan en werkend krijgen, uitzoeken van dingen en met puzzelen tot het gewenste resultaat daar houd ik me graag mee bezig dus daar stak ik graag wat extra tijd in om de klant tevreden te stellen ondanks het verouderde CMS dat in gebruik bleef. Uiteraard verliep de migratie verder vlot. Het migreren van de OFB Webshop had voor mij verder geen geheimen. Het resultaat in performance mocht er zeker zijn. Het verschil in een veel hogere reactiesnelheid van de steeds druk bezochte website was zeer duidelijk merkbaar. Het was duidelijk dat ik met Cloud Inside een goed product en prima dienst geleverd had waar de klant veel voordeel van kon ervaren.

Project Details

 • OFB Webshop
 • Managed VPS
 • Cloud diensten
 • Windows Hosting
 • Windows Server 2012
 • OFB Support
 • OFB Installatie
 • OFB Migratie
Bekijk Project

Gerelateerde Portfolio'sLeave a comment

Your email address will not be published.

tien − 1 =